Galaxie 500s Dean Wareham til Norge:

– Dette blir et av vårens definitive høydepunkter

Galaxie 500 besto av trommeslager Damon Krukowski (fra venstre), bassist Naomi Yang og vokalist og gitarist Dean Wareham fotografert i Boston i 1990.
Galaxie 500-grunnleggeren er annonsert til hovedstaden i begynnelsen av mai.

Det bekrefter spillestedet i en pressemelding i dag.

Dean Wareham kommer til John Dee i Oslo 4. mai. Han vil spille Galaxie 500s andrealbum, «On Fire» fra 1989, i sin helhet, i tillegg til enkelte andre låter. Bandet blir sett på som et av de mest innflytelsesrike i sjangeren, og det kritikerroste andrealbumet har eksempelvis fått full pott, 10/10, av Pitchfork.

Som arrangørene skriver: «Dean Wareham og hans Galaxie 500 formet en hel generasjon shoegaze-/lo-fi-/indie-/slowcore-entusiaster og -artister med sin vakre, lavmælte og gripende drømmepop.»

Rune Valle Tangen, pr- og markedsansavrlig hos Rockefeller, er svært fornøyd med bookingen:

– Dette blir et av vårens definitive høydepunkter. Galaxie 500 har vært en viktig inspirasjonskilde for mange, og personlig har jeg spilt de tre albumene nærmest i hjel. Sammen med sin magiske liveopptreden på MTVs 120 Minutes i 1990 har vært de vært med på å forme musikksmaken min i all ettertid.

Dean Wareham dannet Galaxie 500 i 1987 med Damon Krukowski og Naomi Yang. Trioen rakk å gi ut tre album før de ga seg i 1990.

Wareham fortsatte med musikk i bandet Luna sammen med medlemmer fra The Feelies og The Chills, som blant annet samarbeidet med artister som Stereolab og The Velvet Underground.

Fikk du med deg denne?