De første artistene til gamle Deichman annonsert

Folkelige dansebandkonger og diskohelter vil fylle det tidligere hovedbiblioteket på Hammersborg med musikk de neste månedene.
For noen uker siden ble det kjent at det skal arrangeres konserter på det gamle hovedbiblioteket de neste månedene. Nå er de første artistene klare.

Det er tidligere blitt kjent at det i månedene mars, april, mai og juni vil bli arrangert konserter på gamle Deichman på Hammersborg i Oslo.

I dag er de første artistene bekreftet: Dansebandet Ole Ivars og klubblegender som Bjørn Torske, Mental Overdrive, Strangefruit, Skatebård og Prins Thomas er blant dem som vil fylle biblioteket med musikk de neste månedene.

– Det er fantastisk å endelig kunne lette litt på sløret og dele noen av arrangementet som skal fylle tidligere Deichman hovedbibliotek, forteller bookingansvarlig Torstein Løvlid, og legger til:

– Vi er overveldet av etterspørselen og antall henvendelser av aktører som vi fylle huset med ulike opplevelser, fortsetter han.

LES OGSÅ: Anmeldelse av Tame Impalas nye album.

Det er PR- og kommunikasjonsbyrået The Oslo Way, som blant annet jobber med Tons of Rock, PiPfest og Oslo Konserthus, som skal drifte lokalene på vegne av Deichman.

Det ærverdige bygget med sine 11 000 kvadratmeter vil ifølge pressemeldingen «tilby et bredt spekter med arrangementer».

Foto:The Oslo Way
Oslos nye konsertsal – iallfall i fire måneder.

Historisk konsert med Ole Ivars

Det første arrangementet blir en åpningsfest 6. mars, etter at alle bøker er flyttet. Da vil blant annet dj Finnebassen og WNDR skal spille.

Konserten med Ole Ivars blir 21. mars og er gruppens aller første offisielle konsert i hovedstaden.

– Jeg kan ikke i min villeste fantasi, eller i noen dagdrøm ha drømt om, eller tenkt på, at vi i Ole Ivars skulle spille i lokalene til selveste Deichmanske Bibliotek og dette på vår første offisielle konsert i Oslo. Jeg gikk forbi det vakre, slottslignende bygget i tre år, mens jeg i sin tid studerte på Musikkhøyskolen. Det bare lå der elegant og ærverdig, men hvem tenkte noen gang tanken om å spille der? Det var jo slettes ikke det man forbandt med en konsertsal, forteller William Kristoffersen i Ole Ivars.

– Konserten blir «once in a lifetime». Det blir første og siste gang og en historisk begivenhet å være med på for alle som kommer dit. Folket kan danse, de kan synge, og få være med på en megahappening som de aldri får noen mulighet til å glemme at de var med på! En gang i livet med Ole Ivars på Det gamle biblioteket, og det i vårt 56. år.

Klubbkvelden med blant andre Bjørn Torske, Mental Overdrive, Strangefruit, Skatebård, Prins Thomas vil finne sted 29. mai.

Andre arrangementer i det gamle biblioteket vil bli sluppet fortløpende, ifølge The Oslo Way.

Fikk du med deg denne?