Hudfletter Natalie Portman etter Oscar-stunt

Natalie Portman fotografert under Oscar-utdelingen 9. februar 2020.
Natalie Portmans stunt under Oscar-utdelingen, der hun bar en kappe med navnene på kvinnelige regissører hun mener ikke har blitt anerkjent for sitt arbeid, falt ikke i god jord hos Rose McGowan.

Under Oscar-utdelingen møtte Portman i en Dior-kappe hvor navn på åtte kvinnelige regissører var brodert inn. Stuntet vakte oppsikt, og det har ikke blitt godt mottatt av alle, blant annet fra skuespiller Rose McGowan.

– Jeg synes Portmans type aktivisme er dypt fornærmende overfor de av oss som faktisk gjør jobben. Jeg skriver ikke dette i bitterhet, jeg skriver dette i avsky, tordner McGowan mot Portman i et innlegg på Facebook.

Ber om endring

McGowan skriver også i innlegget at mens Portman og andre skuespillere har uttalt seg om at kvinner er underrepresentert i filmbransjen, gjorde de lite til å få til en endring.

– Natalie, du har jobbet med to kvinnelige regissører i løpet av din veldig lange karriere, en av dem var deg. Du har et produksjonsselskap som har ansatt én kvinnelig regissør, deg, skriver skuespilleren.

McGowan sier hun retter kritikken mot Portman fordi hun er en del av en lang rekke kvinnelige skuespillere som i denne sammenhengen er «bedragere». Hun mener Portman «sier ingenting» og «gjør ingenting».

– Det er ingen lov som sier at du trenger å ansette kvinner, jobbe med kvinner eller støtte kvinner. For all del, gjør din greie. Men jeg sier slutt å late som om du er en slags forkjemper for noe annet enn deg selv, sier 46-åringen.

Står over utfordringer

Portman sier i en uttalelse til AFP at hun er enig med McGowan om at hun ikke fortjener å bli kalt modig for stuntet.

– Modig er et uttrykk jeg sterkere forbinder med handlinger som de kvinnene som har vitnet mot Harvey Weinstein de siste ukene, under et sterkt press, sier 38-åringen.

McGowan er blant mange kvinner som har anklaget Weinstein for seksuelle overgrep.

Portman erkjente også at hun ikke har jobbet med så mange kvinnelige regissører som hun skulle ønske, og hun påpekte utfordringene filmer regissert av kvinner og minoriteter står overfor. Hun viser blant annet til en studie som viser at det er vanskeligere for kvinnelige regissører å få filmfinansiering enn menn, skriver Variety.

Fikk du med deg denne?

(©NTB)