Jason Isbell klar for Oslo Spektrum

Jason Isbell fotografert på Øyafestivalen i Oslo i 2016.
Americanahelten Jason Isbell tar med seg bandet 400 Unit til Oslo Spektrum 6. november. I ventetiden kan hans mange norske fans glede seg til ny musikk.

Albumet «Reunions» slippes 15. mai, og allerede denne uken er den første singelen «Be Afraid» å høre. Selv kaller Isbell den kommende skiven for «den beste hittil».

Jason Isbell har gjestet Norge en rekke ganger, sist gang utendørs på Piknik i Parken. Dette blir ifølge arrangøren hans og bandets største konsert her til lands.

– Jason Isbell er en av sin generasjons aller fremste låtskrivere, det er en aldeles kolossal glede å kunne bekrefte at han tar med bandet sitt, The 400 Unit, til Oslo i november. Dette blir en fredagskveld i Oslo Spektrum man ikke bør gå glipp av, sier arrangør Stian Pride hos FKP Scorpio i en uttalelse.

«Reunions» følger etter «The Nashville Sound» fra 2017. Da fortalte Isbell til NTB at han skriver låter som gjerne handler om vanlige mennesker, om det de sliter med, om politikken som svikter dem – akkurat som kjærligheten. Og det har å gjøre med hans egen oppvekst å gjøre, sa han:

– Jeg var en ensom unge, som var mye alene. Dette er min måte å uttrykke meg på og nærme meg andre mennesker.

Samtidig er Jason Isbell opptatt av å skape gode lytteopplevelser.

– En sang skal være vakker og minneverdig, med en god melodi. Har den det, kan du ha meningsfulle tekster, sa han til NTB for tre år siden.

Fikk du med deg denne?

(©NTB)