Dagbladet beklager anmeldelse av MGP-låt

Illustrasjonsbilde: Dagbladet-appen på mobil.
Tidligere i dag ble det klart at Dagbladet vil bli klaget inn for PFU etter ordlyden i anmeldelsen av en av gårsdagens Melodi Grand Prix-bidrag. Nå beklager avisen.

– Det er lov å være kritisk, men han har gått langt over streken, og dette skal vi melde inn til PFU. Vi er spente på hvordan de skal forsvare det, har Kevin Boines manager, Fredrik Nordby, uttalt til NRK.

Flere har reagert på Dagbladets anmeldelse av 27-årige Boine sin låt «Stem på mæ», som han fremførte i den nordnorske delfinalen i Melodi Grand Prix lørdag kveld.

Nå har avisen publisert en beklagelse. De skriver følgende:

«I en tidlig versjon av lørdagens Melodi Grand Prix-anmeldelser sto følgende formulering om Kevin Boines låt ‘Stem på mæ’: ‘Høres ut som en genfeil og burde vært fjernet tidlig i svangerskapsforløpet’.

Dagbladet beklager formuleringen og beklager overfor Kevin Boine.»

Dagbladet har fjernet deler av anmeldelsen. Det forklarer fungerende avdelingsleder for Dagbladet kultur, Knut-Eirik Lindblad, slik overfor NRK:

«Det var en formulering som ga et feilaktig inntrykk av hva anmelderen egentlig mente. Våre kloke lesere gjorde oss oppmerksomme på at formuleringen kunne misoppfattes. Vi valgte derfor å fjerne den».

Fikk du med deg denne?