Silje Larsen Borgan ut mot VGs dekning av Astrid S:

– Ubehagelig å sitte stille og se på

Astrid S fotografert i forbindelse med et GAFFA-intervju i 2018.
I går ble det kjent at Astrid S utsetter den kommende turneen for å ferdigstille albumet. Artistmanager Silje Larsen Borgan reagerer på VGs dekning av saken.

I går kom meldingen om at Astrid S har utsatt alle sine kommende konserter. Planen var å turnere med et nytt album, men siden albumet ikke er ferdig til planlagt tid, valgte artisten å utsette turneen for å prioritere plateinnspilling.

Turneen skulle begynne i Norge i mars, og deretter gå gjennom Europa og USA helt frem til slutten av mai 2020.

LES OGSÅ: Sigrid er klar for sin største konsert i Norge så langt i karrieren.

Etter at nyheten ble kjent, har VG publisert en kommentar med overskriften «Albumet har blitt Astrid Smeplass’ albatross», hvor Tor Martin Bøe blant annet skriver følgende:

– Hvor vanskelig kan det være å spille inn ti låter, få det ut i verden og komme seg videre? Det blir i alle fall ikke lettere av å utsette det igjen og igjen.

Han skriver også at «Astrid S trenger ikke et album. Hun trenger hits».

Avisen har i tillegg publisert en artikkel hvor de har snakket med flere av arrangørene, der de skriver at avlysningen «skaper trøbbel for konsertarrangører og fans.»

– Godt voksne journalister «mansplainer» oss

Det er blant annet disse sakene som har fått artistmanager Silje Larsen Borgan til å reagere.

– Jeg har for lengst sluttet å la meg overraske over VGs fokus og evne til å snu oppturer til nedturer – men nå begynner det å bli trist på ordentlig, skriver Borgan i et innlegg som først ble publisert på hennes Facebook-side, og som nå er gjengitt i Medier24.

Hun skriver videre:

– Å avlyse, flytte eller utsette – være seg album eller turné – er det aller verste som skjer i et artistliv. Følelsen av å skuffe fans og lage kaos for arrangører er nesten ikke til å bære, uansett hva grunnen er.

– VG er likevel på pletten for å informere folket, og Astrid, om at dette er ugreit. Godt voksne journalister mansplainer oss, og Astrid, detaljert gjennom at det er skikkelig dumt å avlyse en turné. De kan også fortelle at det er ustrategisk å jobbe for lenge med et album. Verden (VG) har blitt holdt for narr! Ja, de kan til og med sette seg inn i situasjonen Astrid er i, og konkludere med at det er da ikke SÅ vanskelig å lage ti låter, slippe dem, og komme seg videre?

Les hele innlegget her.

Nye norske datoer er allerede på plass, sa hennes manager Halvor Marstrander til NTB i går. Turnéstarten på Union Scene 4. mars skal for eksempel ha fått ny dato, 7. oktober.

Fikk du med deg denne?