Pearl Jam har bilde fra Norge på omslaget til den nye platen

Pearl Jam består av Stone Gossard, Mike McCready, Matt Cameron, Eddie Vedder og Jeff Amen. Her er bandet fotografert på filmfestivalen i Toronto tilbake i 2011.
Pearl Jam slipper albumet «Gigaton» 27. mars og legger ut på turné, men dropper Norge fra turnéplanen.

Dette til tross for at omslagsbildet på platen, som er det ellevte studioalbumet i rekken, er tatt på Nordaustlandet på Svalbard og viser smeltevann som fosser over iskanten. Bandet monterte i tiden før utgivelsen opp en rekke fotovegger med samme motiver i byer rundt i verden som fansen flittig fotograferte seg foran.

Fansen må enten dra på Lollapalooza i Stockholm 27. juni eller reise til Københavns Royal Arena to dager senere for å se bandet denne gangen – da Norge ikke står på turnéplanen.

LES OGSÅ: Pearl Jam til Skandinavia.

«Gigaton» er produsert av Josh Evans og bandet selv, mens første singel ut har tittelen «Dance of the Clairvoyants» og vil ifølge bandets hjemmeside slippes i løpet av de neste ukene. Gitarist Mike McCready sier dette om utgivelsen:

– Å lage denne platen var en lang reise. Det var følelsesmessig mørkt og forvirrende til tider, men også et spennende og eksperimentelt veikart til musikalsk forløsning.

Foto:Paul Nickens | Universal Music
Svalbardfossefallet som pryder Pearl Jams nye plate.

McCready sier at samarbeidet med bandkollegene om albumet endte med å gi ham «større kjærlighet, bevissthet og kunnskap om behovet for menneskelig kontakt i tider som disse».

«Gigaton» er den første siden 2013-platen «Lightning Bolt», som innbragte bandet en Grammy-pris etter å ha gått rett inn på Billboard-listens førsteplass i USA.

I 2017 ble Pearl Jam innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame.

Fikk du med deg denne?

(©NTB)