The 1975 deler overraskende oppdatering via Instagram Live

The 1975 fotografert i Danmark for noen år siden.
Det britiske bandet utsetter albumslipp.

Det var meningen at The 1975 skulle ut med albumet «Notes on a Conditional Form» 21. februar, men nå forteller frontmann Matty Healy at albumet blir utsatt to måneder – til 24. april.

På Instagram Live, sitert av NME, uttaler han:

– Jeg er lei for å skuffe dere. Vi har avsluttet vårt album så vi har hatt det skikkelig travelt. Det tar tre måneder eller noe slikt å få laget en vinylplate rent fysisk, så den kommer ut 24. april, tror jeg. Jeg beklager hvis det er irriterende, eller noe slikt.

LES OGSÅ: «Joker» fikk flest Oscar-nominasjoner.

Han sier videre at han er «virkelig stolt» av det nye albumet, og at bandet «elsker det». Han tilføyer at gruppen vil slippe ytterligere fire låter fra albumet før det kommer. Det er allerede sendt ut tre singler, blant annet åpningslåta «The 1975», som består av en tale av den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg med bakgrunnsmusikk fra bandet. Utgivelsen vil inneholde hele 22 låter, ifølge Apple Music.

The 1975s siste album var «A Brief Inquiry into Online Relationships» fra november 2018. Albumet toppet hitlistene i England, mottok en Brit Award for årets album og fikk generelt gode anmeldelser, dog ikke her i magasinet.

Foto:Helge Brekke | GAFFA
GAFFA møtte The 1975-frontmann Matty Healy backstage i Oslo under festivalen Piknik i Parken.

The 1975 gjestet Oslo-festivalen Piknik i Parken i fjor sommer. GAFFAs utsendte anmelder tildelte konserten fire stjerner. Vi møtte også frontmann Matty Healy til et stort intervju i forbindelse med festivalen, der han blant annet snakket om egne nettvaner og arbeidet med bandets forrige album:

– Jeg har brukt mye tid på å studere internettet. Jeg våkner, spiser og røyker og ser på YouTube. Jeg gikk skikkelig inn i dybden på mørke høyre-ekstreme kaninhull. De var ganske intense. Hvis du så mine YouTube-anbefalinger ville du nok arrestert meg.

LES OGSÅ: Flere Bowie-utgivelser på vei i 2020.

Det suksessfulle britiske bandet skulle etter planen opptre i Oslo Spektrum 14. mars, men grunnet utsettelsene rundt plateutgivelsen er også denne konserten flyttet til en ny dato.

Matty Healy & co blir dermed først å se i hovedstadens konsertstorstue 1. november.

Fikk du med deg denne?