NME lister 2020-albumene det er knyttet størst forventninger til – norsk gruppe på 8. plass

Blant storheter som Foo Fighters, The Cure, Lady Gaga, Halsey og Migos er det også funnet plass til et band fra Stavanger.

Den britiske musikkblekka listet nylig opp albumene det er knyttet størst forventninger til det kommende året. En rekke store navn har allerede annonsert nye albumutgivelser i 2020, og på NMEs liste er det også funnet plass til et norsk bidrag.

På 8. plass på listen, fint plassert mellom OverOslo-aktuelle Pet Shop Boys og Blossoms, finner vi nemlig Sløtface (bildet).

LES OGSÅ: Mariah Carey på topp i fire tiår.

Sløtface slipper albumet «Sorry For The Late Reply» i slutten av januar. Det kommende albumet følger opp 2017-debuten «Try Not To Freak Out», som i sin tid ble belønnet med fem stjerner her i GAFFA.

Debutalbumet slo også an blant våre lesere: Samme år ble Stavanger-bandet kåret til årets norske gruppe i GAFFA-Prisen.

Foto:Helge Brekke | GAFFA
Sløtface ble kåret til årets norske gruppe i GAFFA-Prisen 2017.

Lanseringsdatoen for det kommende albumet er 31. januar, og på NMEs liste er flere store navn listet opp. I tillegg til nevnte Pet Shop Boys og Blossoms finner vi profiler som Halsey, Migos, Foo Fighters, The Killers, Kesha, Green Day, Tame Impala, The 1975, Grimes, The Cure, The 1975, Lana Del Rey, Lady Gaga og BTS.

Dermed er det enda mer imponerende at Sløtface befinner seg så høyt på listene til det britiske magasinet.

LES OGSÅ: NRK vant kampen om seerne i 2019.

– Vi som holder til i rockens verden (og andre sjangre!) er blitt ganske vant til at de store gamle heltene tar mye plass. Da er det sinnssykt digg å se at vi slår eksempelvis The Cure i britisk presse, sier Sløtface-gitarist Tor-Arne Vikingstad i en epost-kommentar til GAFFA.no.

Han legger til:

– Albumet er produsert av Odd Martin Skålnes, som har gjort mye arbeid sammen med Sigrid og Aurora. Det har vært en utrolig kul prosess hvor vi har tatt ting litt videre, uten å drukne helt i poppens produksjon og pamp.

Fikk du med deg denne?