Må avlyse avskjedsturnéen

Kenny Rogers på scenen med Dolly Parton.

Countrylegenden Kenny Rogers (79) har kansellert resten av sin avskjedsturné, der han blant annet skulle svingt innom Livewire-festivalen i England i august.

I alt åtte konsertdatoer gjensto, da legene ga Rogers klar beskjed om å avlyse «for å fokusere på å komme seg», skriver BBC.

— Legene hans forventer at han vil bli bra, uttaler managementet til countrysangeren – kjent blant annet for hitlåter som The Gambler, Islands In The Stream og Just Dropped In (To See What Condition My Condition Was In).

LES OGSÅ: Årets Roskilde-plakat offentliggjort.

Etter å ha solgt mer enn 100 millioner plater i løpet av karrieren, meldte han fra allerede i 2015 at han kom til å takke farvel til turnélivet, for å tilbringe mer tid med kona og tvillingsønnene i tenårene.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Men nå ble det en enda raskere avskjed enn han så for seg.

— Jeg ønsket ikke å bruke evig lang tid på å pensjonere meg. Jeg har virkelig satt pris på denne muligheten til å ta avskjed med fansen de siste to årene, sa Rogers onsdag.

LES OGSÅ: Marduks koblinger til nazi-organisasjon avslørt.

I fjor røpet han overfor Rolling Stone at helsen påvirker opptredenene hans.

— Jeg liker ikke å gå på scenen og måtte unnskylde. Det er slikt som skjer – du må ta beslutninger ut fra hva livet gir deg. Jeg har hatt et flott liv, jeg kan ikke klage, men det er på tide for meg å legge opp.

(©NTB)