Film om Aurora Aksnes får 1.8 millioner i produksjonsstøtte

En ny dokumentar skal skildre en brytningstid for den unge artisten Aurora Aksnes.

Under tittelen «En gang Aurora» skal regissørene og manusforfatterne Benjamin Langeland og Stian Servoss følge bergensartisten. Før helgen fikk de to og produksjonsselskapet Flimmer film 1,8 millioner kroner i produksjonstilskudd, melder Rushprint.

LES OGSÅ: Fever Ray annonserer sine første konserter i Norge på åtte år.

Ifølge Norsk filminstitutt har Langeland og Servoss kjent Aurora fra de var små: «Det har bidratt til at teamet har oppnådd full adgang». Om filmen heter det:

«Aurora er i dag 21 år. Som 16-åring ble hun oppdaget etter at en klassekamerat filmet henne på en skoleavslutning og publiserte klippet på Facebook. Hun startet å samarbeide med Made Management i Bergen og droppet ut av skolen for å bli artist. I årene som fulgte har hun gitt ut sitt første album, All My Demons Greeting Me As A Friend, og turnert med band på fulle konsertarenaer over hele verden. Familien støtter opp og jobber for henne – søstrene tar seg av sminke og kostymer og det bygges eget studio hjemme hos foreldrene».

Artikkelen fortsetter under videoen.

Og det er nå det blir mer komplisert, heter det i handlingsreferatet: «Aurora er nå i en brytningstid – hun flytter hjemmefra, skal utgi ny plate, og hun kjenner på presset for å skulle levere en hit til radio. Hennes kompromissløshet i det musikalske univers samt å holde fast i seg selv og hvem hun er blir en utfordring i en tøff og kommersiell bransje».

LES OGSÅ: Mener konsertområdets smertegrense er nådd.

I mellomtiden kan Aurora oppleves på tre norske konserter i desember – i Oslo, Stavanger og Drammen.

(©NTB)