Festival avlyst – erklærer seg konkurs

Den danske festivalen Copenhagen Psych Fest har i dag avlyst årets festival, og erklærer seg konkurs. Årsaken bak beslutningen er et «katastrofalt dårlig forsalg av billetter», melder festivalens ledelse.

Copenhagen Psych Fest skulle i utgangspunktet arrangeres om en uker, i perioden 12. – 14. oktober, men frem til i dag er det kun solgt fem prosent av billettene mot 60 prosent på samme tidspunkt i fjor. Dermed er det for langt opp til det antall solgte billetter som kreves for at økonomien skal gå rundt. Ledelsen har nå innstilt salget av billetter.

— Det er simpelthen økonomisk uforsvarlig å fortsette, sier formannen for festivalen, Kasper Fjord.

LES OGSÅ: Følg Austin City Limits direkte på GAFFA.no.

Han har sammen med ledelsen overveid den alvorlige situasjonen de siste 24 timene, og konklusjonen ble å lukke festivalen og levere konkursbegjæring.

«Slutten på en æra»

Copenhagen Psych Fest har siden oppstarten i 2013 vært med på å sette rammene om den skandinaviske undergrunnsscenen. Men det siste året har vært hardt for foreningen Copenhagen Psych Fests Venner, som til dags dato er en frivillig og non-profit organisasjon. Foreningen har hatt store utfordringen med gjeld og manglende oppbacking, og nå er de lei av å kjempe.

«Kanskje det å ha vært den siste psych-festivalen igjen i Norden er et signal om at en æra er over», skriver Fjord i en pressemelding, og takker alle som har støttet opp om psych-scenen gjennom årene.

LES OGSÅ: Disse skulle spille på Copenhagen Psych Fest 2017.