Foo Fighters deler klipp fra kommende konsertfilm – filmet i Akropolis

Det amerikanske bandet følger i Sivert Høyems fotspor.

Dave Grohl og hans Foo Fighters-kollegaer inntok det kjente landemerket Akropolis i Hellas forrige måned for å gjøre en konsert som har blitt filmet til en forestående dokumentarserie for den amerikanske tv-kanalen PBS.

Konserten skal først sendes i sin helhet i november som en del av kanalens serie «Landmarks Live In Concert», men den første traileren er ute nå – med klipp fra fremføringen av eviggrønne Everlong. Se videoen lenger nede i artikkelen.

LES OGSÅ: Anmeldelse av Alt-J på Pstereo.

Foo Fighters har spilt flere konserter i Europa denne sommeren for å varme opp publikum frem mot utgivelsen av neste måneds album, Concrete & Gold. GAFFA var på plass da bandet toppet Roskilde Festivals ikoniske Orange Scene i juli.

Les anmeldelse av konserten i Danmark her.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Arenaen Herod Atticus Odeon i Akropolis i Athen er den samme som norske Sivert Høyem spilte inn konsertfilm- og plate i fjor. Med seg hadde Høyem sitt faste band samt gjestevokalist Marie Munroe og en norsk strykekvartett, der han spilte seg gjennom låtklassikere fra hele karrieren – med flere Madrugada-klassikere på toppen av hans eget solomateriale.

LES OGSÅ: Dro til Akropolis for å spille inn konsertfilm.

Opptak fra konserten har også vært vist på NRK denne våren – og både konsertfilmen og platen fikk sin offisielle utgivelse i juni.