Storstilt jubileumsfeiring måtte flyttes til bakgården

Ibou Cisshokho og Selma Bolstad under 50-årsfeiringen til JM Norway.
JM Norway har jobbet for og med ungdom og musikk i 50 år. Det måtte naturligvis feires!

Selv om feiringen ble litt annerledes enn hva som var planlagt på grunn av situasjonen i samfunnet og verden denne våren, ble jubileet markert.

JM Norway er den norske avdelingen til verdens største internasjonale nettverk, Jeunesses Musicales International, for ungdom og musikk. Med slagordet «Making a difference through music» står de bak prosjekter som utvekslings og kompetanseprogrammet MOVE, jenterleiren LOUD!, folkemusikkleiren ETHNO, Parkert Piano og mye mer.

– JM Norway er en organisasjon som er har beholdt sin relevans. Etter 50 år er vi mer aktuell enn noen en gang. Noe etterspørselen etter våre prosjekter vitner om. Det at deltakerne møtes, skaper vennskap og forbindelser de nytter videre i livet og karrieren er viktig for oss. Vi blir stolt når vi ser deltagerne vokser og skaper seg både kunstnerisk og kulturelt virke. Det har vi mange eksempler på og det må vi feire, sier daglig leder Ingunn Sand.

50-årsjubileumet startet med generalforsamling etterfulgt av en digital kickoff på stiftelsesdagen 7. mai. Men på grunn av koronarestriksjoner måtte JM Norway i stedet for det planlagte arrangement på Sentralen gjøre om deler av det planlagte opplegget og flytte feiringen ut i form av en streamet mini-bakgårdskonsert.

Foto:JM Norway
Det var god stemning i bakgården under feiringen.

Store planer måtte erstattes

Bakgrunn for konserten var at JM Norway hadde bedt folk med tilknytning til de, som tidligere deltakere, ansatte og gode samarbeidspartnere, om å sende inn en videohilsen med en gratulasjon eller et hyggelig minne fra et av deres prosjekter gjennom årene som har gått. En av disse ble trukket ut, og vinneren fikk en  minikonsert med Selma Bolstad (sang og fele) og Ibou Cissokho (sang og kora) i gave på kickoff-dagen, i deres helt egen bakgård!

– Vi hadde planlagt en storstilt feiring gjennom hele året, med flere internasjonale prosjekter. Disse måtte selvfølgelig utgå, men vi ønsket å bevare ei positiv innstilling og ser rom for å få være kreative. Noen arrangementer avlyses og noen skyves på og noen justeres. For eksempel hadde vi tenkt å invitere til bursdagsfest på Sentralen torsdag, men selv med nyåpnede muligheter for arrangement ville ikke det blitt helt som planlagt. Vi tok derfor med oss musikken ut av huset, og lagde en bakgårdskonsert til en heldig vinner, forteller Ingunn Sand, som også forklarer at artist-valget var en gammel kjenning av JM:

– Selma Bolstad har vi jobbet sammen med over flere år og i flere prosjekter. Hun var råtøff da hun som 19 år reiste ut gjennom MOVE-prosjektet og jobbet ett år hos vår søsterorganisasjon i Malawi, hvor hun tok utfordringer på strak arm. Vi har i etterkant fått gleden av å jobbe med Selma både på Ethno Norway og på Musikkverksteder for unge asylsøkere. Hun er svært dyktig, både relasjonelt og kunstnerisk og vi er heldige som har fått følge utviklingen hennes. Selma har levert musikalsk kvalitet fra vårt første samarbeid, og vi er stolte over å kunne gi en konsert med henne som gave i forbindelse med dagens jubileumsmarkering.

Du kan se hele konserten her:

JM Norway 50 år! Bakgårdskonsert med Selma French Bolstad og Ibou Cissokho!

I forbindelse med vårt jubileum ba vi tidligere deltakere, ansatte og gode samarbeidspartnere om å sende inn en videohilsen med en gratulasjon eller et hyggelig minne fra et av våres prosjekter! Av dem trakk vi ut en tilfeldig vinner som vi tok jubileumsfeiringen hjem til, i form av en bakgårdskonsert med Spellemannsvinner Selma French Bolstad og Ibou Cissokho! Daglig leder i NyMusikk, Tine Tyldum, (og naboer), ble den heldige 🌻🎵🎂🍒🎈🎁🎉

Geplaatst door JM Norway op Donderdag 7 mei 2020