Stjerneskuddet Halie holder seg til femtensekunders-regelen

Den spådde by:larm-snakkisen Hannah Emilie «Halie» Grung bruker femtensekunders-regelen for å roe seg ned før hun snakker hvis hun blir sint. Men aller helst bruker hun musikken for å få det ut.

— Den dagen jeg skrev Youth med Magnus Skylstad, produsenten jeg jobbet med, sa jeg: ‘Du, jeg vet det er første gang vi møtes, men vet du hva, jeg har så mye å si i dag’, forteller en engasjert og lattermild Halie når hun møter GAFFA for et intervju over en kaffe i ly for vinterkulden i Bergen.

LES OGSÅ: Bon Iver til Norge.

— Og så var det ‘okei, vi må få inn dette, og så må vi få inn det, og vi må få inn dette’, og jeg var så sykt lei. Det var så mye vi måtte få inn, og jeg syns vi klarte det ganske bra.

Overbevisende debut

17-åringen har bare så vidt entret rampelyset og har vært et kjent navn i mindre enn seks måneder, siden knalldebuten under bransjefestivalen Vill Vill Vest i Bergen i september i fjor.

Konserten skapte begeistring både i inn- og utland, hvor det britiske musikkmagasinet NME spådde henne en lysende fremtid. På hjemmebane skrev Bergens Tidende sin anmelder Einar Engelstad at hun hadde en av de mest overbevisende debutene han hadde sett i sin karriere som musikkanmelder.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Halie i Bergen. FOTO: Jarle H. Moe / GAFFA

Siden dette har Halie rukket å bli booket på by:Larm, Bergenfest, Slottsfjell, og Mablis-festivalen i Stavanger, skrevet flere sanger, og nå sist: opptrådt på «Skavlan».

— Jeg følte meg som den nye på skolen. Jeg var sånn: ‘Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre, så jeg bare gjør noe’. Og når jeg skulle på, var det sånn: ‘Skal jeg bare gå utpå? Nå? Nå?’. Det er jo på en måte ikke konsert, det er noe helt annet. Jeg er vant med at folk sitter mye nærmere. Men det var en ny, god, opplevelse.

«En gi-faen-sang»

På «Skavlan»-opptredenen spilte Halie sin nye singel Youth, som ble sluppet samme dag. Sangen er innom flere tema, som ungdomskultur, drikkepress og nødvendigheten av å ikke ta alt så seriøst.

— Det er egentlig en litt sånn gi-faen-sang som er mange forskjellige ting. Første vers handler litt om det og andre vers handler litt om det og refrenget sier gi faen liksom.

LES OGSÅ: Disse artistene blir «årets snakkiser» på by:Larm (SPONSET LENKE).

For det er viktig for Halie å kunne stå inne for det hun synger om, og meninger har hun mange av.

— Jeg er jo veldig sånn equalist, kan du si. Også kalt feminist, men jeg kaller det for noe annet, folk er så redde for det ordet. Men det er det jeg syns er så rart, at folk er så redde for ordet, men det er så mange som er enig i det bak ordet, definisjonen. Så jeg pleier å si equalist aka feminist.

Se Halie sin opptreden på «Skavlan» her:

Denne uken er Halie å se på to konserter under by:Larm, torsdag kl. 21:00 på Sentrum Scene og fredag kl. 21:30 på Gamla.