Disse artistene blir «årets snakkiser» på by:Larm – ifølge ekspertene

Sponset innhold

Softcore Untd., Halie og Billie Eilish er blant forhåndsfavorittene til ekspertene vi har snakket med før bransjefestivalen by:Larm.

Tidligere denne måneden kunne festivalen slippe sine åtte siste artister og band, og dermed melde at vinterens vakreste musikkeventyr var i rute også for 2018. by:Larm 2018 blir en stor og massiv opplevelse pakket inn i tre dager, tradisjonen tro.

Denne uken skal 144 artister spille til sammen 200 konserter fordelt på scener rundt omkring i Oslo.

SE OGSÅ: Videointervju med by:Larm-aktuelle Selmer.

Noen ganger kan det være vanskelig å vite hva man skal prioritere å se på en festival som by:Larm. Derfor har vi tatt en prat med Ole-Morten Algerøy (Bergenfest), Karen Norbakk (Mandelbaum), Bo Terje Hustoft (Rockefeller) og Limita Lunde (Parkteatret) for å hjelpe oss å manøvrere i det fyldige programmet.

Vi stilte følgende spørsmål:

1. Hvilken artist/band tror du blir «årets snakkis» på by:Larm?
2. Hva er ditt forhold til festivalen?
3. Hva gleder du deg personlig mest til å sjekke ut på årets program?

Sjekk svarene vi fikk under.

Limita Lunde – Daglig leder, Parkteatret Scene

(Foto: JL Film & Media)

1. Jeg tror Sassy 009 kommer til å bli årets snakkis. De har allerede blitt internasjonalt anerkjent i tillegg til å bli nominert til å vinne Spellemannnprisen for årets elektronika-album.

2. Jeg tror jeg har vært på by:Larm hvert år siden 2004 – det er den gøyeste klassefestfestivalen for musikkbransjen og karrierestartskuddet for veldig mange artister.

3. Det er utrolig mye spennende på programmet, men personlig gleder jeg meg mest til å se Third Attempt, Softcore Untd., Selmer og Sassy 009.

Ole-Morten Algerøy – PR-ansvarlig, Bergenfest

(Foto: Andreas Lindborg)

1. Halie, helt klart. Store ting er på gang. Sentrum Scene på torsdag kommer til å bli arena for et vekkelsesmøte i samme kaliber som Sigrids konsert på Rockefeller i fjor.

2. Første gang jeg var på by:Larm var i 2010. Jeg (den gang 17 år gammel) konstaterte at opplevelsen ga mersmak etter tre konserter med Honningbarna og en impromptu «meet & greet» med Tommy Tee på Youngstorget. by:Larm er et varmt møtepunkt i en kald vinter og det er alltid fine ting å oppleve på de store og små scenene.

3. Må selvsagt sjekke ut litt artister fra Bergen. Eirik Aas, Emir og Great News skal det bli kjekt å se. At sistnevnte muligens er verdens beste band etter The Rolling Stones tror jeg by:Larm-publikummet vil konstatere denne helgen. Og så er jeg veldig klar for en liten snurr med Familjen etter alle disse årene. Deres seneste Rök & Speglar er jo fornøyelig. Superorganism og Lewis Capaldi gleder jeg meg også til å se live.

Karen Norbakk – Manager, Mandelbaum

(Foto: Mats Bakken)

1. Er det lov til å si Billie Eilish? Hun har jeg hatt lyst å se helt siden Hasta remixet låten hennes Ocean Eyes for noen år siden, og så er hun hundre prosent spennende. Og så håper jeg at Vera er like fint som jeg tror det er.

2. Mitt forhold til by:Larm er først og fremst at det er en gøy uke som alltid har markert starten på våren for min del. Det er en uke der jeg vet at jeg kommer til å gråte av slitenhet på søndagen etter å ha sett fantastiske band og artister, drukket alt for mange pils med bra bransjefolk jeg liker, og oppdaget soundtracket for de neste månedene. Det er et bra forhold.

3. Alt med bra bass (f.eks. Rytmeklubben på fredag og lørdag), og ÅNON, altså sjekk ut Sylvi Listhaug.

Bo Terje Hustoft – Booker, Rockefeller

(Foto: iPhone 6S)

1. Tipper det blir (og det er vel i og for seg allerede) Halie som blir årets snakkis. I tillegg til Sibir-kulda.

2. Har deltatt på by:Larm i mange år. Det er et fint sted både for å møte bransjen, se artister på et tidlig stadium i karrieren, og for å få litt faglig påfyll.

3. I år er det mange artister jeg gleder meg til å se. Jeg kommer sikkert til å skifte mening flere ganger i dagene før og under by:Larm om hva jeg skal prioritere, men akkurat i nå har jeg i alle fall tenkt at jeg av ulike årsaker skal få med meg disse:

  • Jon Olav: Uforutsigbar, spretten og morsom. Blir spennende å se hvordan han funker live.
  • Virkelig: Feiende flott rock’n’pop fra byen hvor jeg vokste opp. Bunnsolid låtskriving!
  • Ary: Blir særs interessant å høre hva hun har brukt det siste året på.
  • Sassy 009: Stemmer hypen? Er allerede stor interesse rundt denne trioen både i inn- og utland. Elektronika for viderekommende.
  • Emir: Ene halvparten av Su$hi X Kobe. Bergensk hip-hop er utrolig vital for tiden, og Emir låter som ei kule!
  • Das Body: Nytt (og spennende?) band jeg ikke kjenner til fra før, men som jeg har fått beskjed om å gå og se.
  • Sorry: Høres veldig gøyalt og skranglete ut. Minner meg om mye av lo-fi’en og skranglerocken jeg hørte på på 90-tallet.
  • Tom Rogerson: Feiende flotte lydcollager presentert i en liten kirke på fredag kan jo ikke bli feil. Og så har han samarbeidet med Brian Eno…

LES OGSÅ: Hvem vinner årets by:Larm?

by:Larm går av stabelen 1. til 3. mars. Mer informasjon om program og spillesteder finner du på festivalens offisielle nettsider.