Se hvem som skal spille 90-talls ikonet i kommende film

Rapperen Vanilla Ice i 1991.
Skuespilleren og regissøren Dave Franco akter å tre inn i rollen som 1990-tallsrapperen Vanilla Ice i en ny, biografisk film – og lover en hyllest til «Ice Ice Baby»-rapperen.

Til Insider sier Franco at filmen kommer til å være en hyllest til hiphopartisten, som er mest kjent for hitlåten «Ice Ice Baby».

Den vil ha samme tittel som debutalbumet, «To the Extreme», som ble sluppet i 1990 og gjorde den hvite rapperen til stjerne nærmest over natten.

Amerikanske medier skildrer en handling som forteller hvordan en ung Vanilla Ice kjemper med kjendiseri og utpressingsforsøk, beskyldes for å være en «sellout» – og samtidig skaper musikkhistorie.

For «Ice Ice Baby» var den første hiphoplåten som toppet Billboards singelliste, og «To the Extreme» toppet Billboards albumliste i 16 uker.

Dave Franco har vært i kontakt med Robert Van Winkle og sier:

– Rob er en så snill og intelligent fyr, og han har vært superhjelpsom med å få frem alle detaljer og gitt oss informasjon som allmennheten ikke kjenner til.

Det er uvisst når innspillingen starter på grunn av koronapandemien.

Vanilla Ice har fortsatt å lage musikk og hans nyeste album, «W.T.F. (Wisdom, Tenacity and Focus)», kom i 2011 og bød på gjester i spennet The Insane Clown Posse til Cowboy Troy.

Samtidig har han laget ni sesonger av oppussingsserien «The Vanilla Ice Project» på amerikansk TV.

(©NTB)