Tom Cruise vil møte Erna Solberg

Tom Cruise fotografert i New York sommeren 2017.
Tom Cruise har tatt kontakt med statsminister Erna Solberg for å starte opp innspillingen av «Mission Impossible 7» i Norge i september.

Det kommer fram i et brev til Statsministerens kontor fra den norske linjeprodusenten Truenorth Norway, skriver Bergens Tidende.

Linjeprodusenten tilrettelegger for at «Mission Impossible 7» kan spilles inn her til lands.

Oppdraget om å få til et møte mellom skuespillerstjernen og den norske statslederen er ikke helt umulig, kan kulturminister Abid Raja (V) bekrefte overfor BT.

– Vi har snakket med folk i staben hans. Og vi tar gjerne et møte med Tom Cruise. Jeg håper selvsagt at Erna Solberg kan få dette inn i planene sine. Men jeg er i hvert fall klar. Tom Cruise og jeg har én ting til felles – begge har hengt utenfor Preikestolen. Han i forrige «Mission Impossible», jeg i «71 grader nord», sier Raja og ler.

Ifølge brevet fra Truenorth Norway er Cruise fascinert av Norge og vil gjøre det han kan for å gjennomføre filmingen her i landet. Filmen er midlertidig stoppet og utsatt på grunn av koronapandemien.

Foto:Brent N. Clarke | AP | NTB Scanpix
Skuespiller Tom Cruise og regissør Christopher McQuarrie fotografert under premieren til «Mission Impossible: Fallout» i Washington D.C. sommeren 2018.

Varsler birolletung «Mission: Impossible»-fortsettelse

Birollefigurene kommer sterkere på banen i neste «Mission: Impossible», røper skuespilleren Simon Pegg.

Pegg, som er mest kjent som britisk komiker, spiller Benji i den actionstinne Tom Cruise-signaturfranchisen «Mission: Impossible». Ifølge et intervju med musikkavisa NME ser det bra ut både for hans del og Ving Rhames’ Luther i avsnitt sju og åtte.

– Jeg kjenner historien i de to filmene, og det skal bli riktig moro, sier Pegg.

– Ving og jeg har lagt ned grunnarbeidet, så det er å håpe at vi snart får betalt i form av utvikling av skikkelsene våre, noe skikkelig spennende. Jeg tror vi får det nå, legger han til.

Ifølge intervjuet var Pegg i ferd med å slutte seg til Cruise & Co. på et innspillingssett i Italia idet koronakrisen inntraff i vår. I første omgang er han kinoaktuell i hjemlandet med indiedramaet «Lost Transmissons».

(©NTB)