Chris Evans takket flere ganger nei til Captain America-rollen

Danai Gurira, Chadwick Boseman, Chris Evans, Scarlet Johansson og Sebastian Stan i en scene fra 2018-filmen «Avengers: Infinity War».
Chris Evans har spilt Marvel-superhelten Captain America siden 2011. Men det var på hengende håret.

Nylig røpet Evans at han flere ganger sa nei til rollen fordi han slet med angst.

Å si ja til Captain America ville nemlig innebære å forplikte seg til å gjøre hele ni filmer, og han fryktet konsekvensen for sin egen mentale helse, sa han til Hollywood Reporter.

Det var da skuespillerkarrieren begynte å ta av for Chris Evans at problemene meldte seg. Under innspillingen av 2010-filmen «Puncture» fikk han angstanfall også på filmsettet.

– Brått blir hobbyen din også jobben. Da kommer angsten. Dette var også da internettalderen tok av, der du plutselig kan lese folks reaksjoner på nett og din historie blir viklet inn i det som en gang var bare ekte glede. Det viste seg som angst og stress, fortalte Chris Evans.

Les også: Satser på Spider-Man.

Han gikk i terapi, og har lært seg å takle det. Det gikk så langt som til at han begynte å lure på om skuespilleryrket var sunt for ham.

Men Marvel-studioet var tydelige på at de ønsket seg nettopp Chris Evans, og jobbtilbudet fortsatte å komme – og da uten at han behøvde å prøvespille, og med antallet filmet kuttet ned til seks. Til slutt sa Evans ja:

– Det var den beste beslutningen jeg noensinne har gjort, og jeg står i gjeld til (Marvel-sjef) Kevin Feige for å stå på sitt og hjelpe meg til å unngå å gjøre en stor feil. For å være ærlig, så skjedde ingenting av det jeg fryktet, sier Chris Evans i dag.

Nå kan han notere seg hele 11 filmer der han er å se i rollen som Captain America, selv om fire av dem riktignok er såkalte cameoer – altså korte innhopp. Nå er eventyret over for ham:

Etter nesten et tiår som Steve Rogers er det Anthony Mackies rollekarakter Sam Wilson som vil bli den neste Captain America, viste det seg mot slutten av «Avengers: Endgame».

(©NTB)