Oslo Pix tilbake – i miniversjon

I rollen som Tommaso møter vi Willem Defoe. Han spiller en mann som tilsynelaatende har slÂtt seg til ro - men som innhentes av indre demoner.
Sju kritikerroste filmer skal til pers under Oslo Pix Pop-up 12. – 14. juni.

«Filmene kommer ikke i norsk distribusjon, så dette er en av få sjanser til å se dem», skriver arrangørene før Vika kino i Oslo slår opp dørene. 12.–14. juni er det altså duket for en aldri så liten filmfestival.

Programmet byr på Abel Ferraras film «Tommaso», med Willem Dafoe i hovedrollen. Videre settes den dansk-tyske filmen «Giraffe», med Lisa Loven Kongsli i hovedrollen, opp. Det gjør også det italienske periodedramaet «Martin Eden», delvis adaptert fra Jack Londons roman, samt «Ivana the Terrible»: En serbisk hybridfilm, melder arrangørene.

Les også: David Lynch slapp etterlengtet kortfilm på YouTube.

Andre filmer du kan se er Sophie Deraspe sitt franskcanadiske drama «Antigone», som vant pris for beste film under Toronto internasjonale filmfestival i fjor, dokumentaren «School of Seduction» – samt den franskcanadiske komedien «Jeune Juliette». Mer om filmene og programmet finner du her.

«Kapasiteten på Vika er som følge av smittehåndteringen begrenset», heter det videre i pressemeldingen–der det loves god avstand mellom setene».

Første utgave av filmfestivalen Oslo Pix gikk av stabelen på Klingenberg og Saga kinoer i 2017.

(©NTB)