Mer opptatt av filmutvalget enn kinoenes smitteverntiltak

Colosseum kino i Oslo.
Samtidig som norske kinoer åpner dørene igjen, viser en ny undersøkelse at kinogjengerne er mer opptatt av filmutvalget enn av smitteverntiltakene.

Nær 82 prosent av de spurte svarer at selve filmen er viktig, mens bare rundt 44 prosent mener at det er viktig med gode og strenge tiltak for smittevern.

– Det er interessant å se, samtidig gir det mening når vi vet at det er svært stor tillit til at kinoene vil overholde nødvendige tiltak for å begrense smitte. Selv om folk alltid må være forsiktige kan de fokusere på filmene de gleder seg til å se fremfor å være bekymret for smitte, sier Guttorm Petterson, administrerende direktør for bransjeorganisasjonen Film & Kino, som undersøkelsen er gjort for.

Åtte av ti svarte nemlig at de stolte på at kinoene vil overholde nødvendige smitteverntiltak ved gjenåpning. Det er like mange som svarte at de er interessert i å gå på kino igjen når salene åpner etter snart to koronastengte måneder.

Mange av landets kinohus åpnet torsdag, mens flere fulgte etter fredag, blant annet kinosenteret Ringen i Oslo. Flere vil åpne etterhvert i begrenset omfang for å overholde regjeringens smittevernregler, ifølge Film & Kino.

– Det er med stor begeistring at kinoene forbereder gjenåpning denne helgen. Selv om det er i en liten skala, gleder kinoene seg til å ønske publikum tilbake, sier Petterson, som sier at noe av det viktigste for kinoene har vært å vise seg tilliten verdig gjennom å sikre at nødvendige smitteverntiltak er på plass og gir trygghet for publikum.

Etter en koronaperiode der seervanene brått ble endret, svarte 86 prosent av de spurte at de i stor eller svært stor grad er interessert i å gå på kino igjen når det åpnes opp. Over 65 prosent foretrakk å se film på kino fremfor på TV hjemme i stuene.

Nær 60 prosent har fulgt med for å finne ut tidspunktet, mens over 64 prosent har fulgt med på premieretidene for filmer de er interessert i, heter det videre i pressemeldingen.

(©NTB)