Disse filmene mottok priser under årets Razzie-utdeling

Taylor Swift er blant artistene som dukker opp i løpet av Tom Hoopers «Cats».
Den utskjelte musikalfilmen «Cats» hadde den tvilsomme æren av å hente hjem hele seks priser under Razzie-gallaen – der dårlige filmer og filmprestasjoner «hedres».

«Cast» fikk pris i «høythengende» kategorier som «dårligste film», «dårligste regi» (Tom Hooper), «dårligste manus», «dårligste kvinnelige birolle» (Rebel Wilson) og «dårligste mannlige birolle» (James Corden).

Filmen var en av de mest nominerte foran prisutdelingen. Det var også «Rambo: Last Blood». Sistnevnte tok hjem pris i kategorien «dårligste remake, kopi eller oppfølger».

LES OGSÅ: Dommedagshiten til R.E.M. inntar hitlistene.

Men også gode innsatser ble hedret: Eddie Murphy, Jennifer Lopez og Adam Sandler var alle nominert til «årets forsoningspris». Prisen går til en som har klart å gjøre noe bra i filmindustrien etter å ha vært kalkunforklart, skriver TT.

I år gikk prisen til Murphy for innsatsen i «Dolemite Is My Name».

Utdelt siden 1981

Golden Raspberry Awards – eller Razzies – er en filmpris som startet opp i 1981, som et humoristisk motstykke til Oscar-prisen. Enkelte skuespillere har tatt nominasjoner her med godt humør og har faktisk stilt opp for å kaste glans.

Den mest minneverdige personlige mottakelsen står nok Halle Berry for, da hun i 2005 tok med seg Oscar-prisen sin – og med den andre hånden tok imot Razzie-prisen. Berry vant prisen «dårligste kvinnelige skuespiller» for sin innsats i en annen «kattefilm», nemlig «Catwoman».

(©NTB)