Innspillingen av den første norske Netflix-filmen er i gang

Illustrasjonsbilde av logoen til strømmegiganten Netflix.
Filmen har fått navnet «Kadaver» og vil lanseres globalt senere i år.

Det melder strømmetjenesten i en pressemelding i dag.

Den første norske Netflix-spillefilmen har fått tittelen «Kadaver» og er en grøsser. På rollelisten finner vi kjente navn som Gitte Witt, Thorbjørn Harr og Thomas Gullestad, mens det er Jarand Herdal som står bak manus og regi.

Filmens handling skjer i etterdønningene av en atomkatastrofe, og ifølge Netflix tar den oss med på en reise «hvor det menneskelige i oss blir satt på prøve».

LES OGSÅ: Stavanger stanser alle arrangementer inne med over 500 deltakere.

– Det er en enestående følelse over denne filmen. Autentisiteten i universet Jarand skaper her føles så ekte at jeg faktisk begynner å tro vi er midt i verdens undergang. For min egen del er det spennende å være i min tredje sjanger på tre prosjekter. Fra krigsdrama til komedie til psykologisk grøsser. Hadde ikke forestilt meg at det skulle være så gøy å lage grøss, sier Thomas Gullestad.

– En sjanger jeg synes er spennende å utforske

Han spiller Jacob, som sammen med Leonora (Gitte Witt) og datteren deres Alice (Tuva Olivia Remman) blir invitert til det lokale hotellet sammen med andre overlevende til å se et teaterstykke med et måltid inkludert.

«Uten særlig valg drar familien på tre til hotellet, hvor hotelldirektøren Mathias (Thorbjørn Harr), introduserer hele hotellet som scenen. Publikum blir gitt masker for å skille seg fra skuespillerne, men alt tar en uhyggelig vending når gjestene begynner å forsvinne. Skillet mellom virkelighet og skuespill blir snart utydelig, helt til Alice forsvinner rett foran øynene på Leonora og Jacob», skriver strømmetjenesten.

Foto:Torstein Bøe | NTB Scanpix
Skuespiller Gitte Witt fotografert i forbindelse med «Skal vi danse?» i 2015. Hun har en sentral rolle i Netflix-filmen «Kadaver».

– Reisen «Kadaver» har gjort fra pilot til spillefilm har vært utrolig gøy å være med på. Dette er en utfordrende rolle og en sjanger jeg synes er spennende å utforske. Jeg har stor tro på Jarand som står i spissen for et sterkt team, og han er en tydelig og trygg regissør som jeg elsker å jobbe med, sier Witt.

Rollelisten inkluderer også Kingsford Siayor, Maria Di Garcia, Trine Wiggen, Bente Børsum, Jonathan Rodriguez, Stig Frode Henriksen og Helge Jordal.

«Kadaver» lanseres på Netflix globalt senere i år. Lanseringsdato er ikke annonsert ennå.