Weinstein brakt til sykehus etter dommen

Den tidligere Hollywood-mogulen ble kjørt i ambulanse til Bellevue-sykehuset på Manhattan.
Etter å ha blitt kjent skyldig i seksuelle overgrep og voldtekt, ble Harvey Weinstein brakt til sykehus etter å ha fått smerter i brystet, melder Variety.

Planen var at han skulle fengsles på Rikers Island og bli der til straffeutmålingen 11. mars, siden dommeren ga ordre om varetektsfengsling etter kjennelsen.

Den tidligere Hollywood-mogulen ble imidlertid heller kjørt i ambulanse til Bellevue-sykehuset på Manhattan.

LES OGSÅ: Potetgullprodusent måtte ansette flere etter uventet filmsuksess.

Mandag ble han kjent skyldig i seksuelt overgrep mot produksjonsassistenten Mimi Haleyi i Weinsteins egen leilighet i 2006, samt i voldtekt av en annen kvinne på et hotellrom i 2013.

Weinsteins forsvarere sier at saken kommer til å bli anket.

Ikke livstid

Juryen har imidlertid frifunnet Weinstein for den mest alvorlige anklagen, at han var en notorisk overgriper som brukte sin posisjon som filmprodusent til å forgripe seg mot en rekke kvinner. Det var dette tiltalepunktet som kunne resultert i en livstidsdom.

Mange mener at tiden var overmoden for å stille Weinstein for retten etter at det i årevis har gått rykter om hans oppførsel mot kvinner. Flere kvinner har under rettssaken vitnet mot ham og fortalt i detalj om overgrep de opplevde å bli utsatt for.

Anklagene mot Weinstein ble startskuddet på metoo-kampanjen, hvor kvinner og menn over hele verden har stått fram med historier om seksuelle krenkelser.

Fikk du med deg denne?

(©NTB)