Islandsk komponist med uhyre sjelden storeslem:

– Et slikt sveip kan være enestående for en film- og TV-komponist

Hildur Gudnadottir med Oscar-prisen hun mottok som komponist av «Joker»-musikken. Prisrekken hennes betegnes som «enestående».
Variety har regnet på det – og kommer ikke på en tilsvarende seiersrekke på så kort tid som prisregnet som har tilfalt den islandske filmkomponisten Hildur Guðnadóttir.

«Et slikt sveip kan være enestående for en film- og TV-komponist», skriver bransjebladet og regner opp den by:Larm-aktuelle islendingens seiersrekke de siste to månedene.

I tillegg til søndagens Oscar-pris for originalmusikken til «Joker», som hun fikk som tredje kvinnelige komponist i historien, kan Guðnadóttir vise til disse:

BAFTA-pris 2. februar, Critics Choice-pris 12. januar, den nye Society of Composers & Lyricists-prisen 7. januar og Golden Globe 5. januar, alt for «Joker».

Før dette vanket det dessuten Emmy-pris for HBO-serien «Chernobyl» 15. september og Grammy-pris for albumet med filmmusikken derfra 26. januar.

– Jeg skal ikke lyve: Det har vært overveldende til tider, sa Hildur Guðnadóttir få timer før hun kronet seiersrekken med en Oscar-pris. I takketalen sin sa den Berlin-baserte, klassisk utdannede cellisten:

– Til jentene, til kvinnene, til mødrene, til døtrene som hører musikken boble innenfra, snakk ut. Vi trenger å høre stemmene deres.

Nå vurderer 37-åringen en rekke nye filmer, samtidig som man regner med at hun stiller opp på en rekke «Joker»-filmvisninger med levende musikk i form av et helt symfoniorkester. Første arrangement er i London 30. april. Etter å ha turnert i Storbritannia frem til juli, fortsetter den i flere europeiske land, ifølge Deadline.

Fikk du med deg denne?

(©NTB)