Scarlett Johansson har klart noe bare 11 har oppnådd tidligere

Scarlett Johansson på den røde løperen under filmfestivalen i Venezia før premieren på hennes nye film «Marriage Story».
Scarlett Johansson er nå med i en eksklusiv klubb i Hollywood. Hun er dobbeltnominert for sin skuespillerinnsats til søndagens Oscar-utdeling.

Det har bare 11 skuespillerkolleger klart før henne, noterer BBC seg.

Johansson er nominert både i beste kvinnelige skuespiller-kategorien for ekteskapsdramaet «Marriage Story» og i beste kvinnelige birolle for innsatsen i andre verdenskrigssatiren «Jojo Rabbit».

Dermed konkurrerer Scarlett Johansson om birolle-Oscar med sin egen medspiller i «Marriage Story», Laura Dern.

LES OGSÅ: Anmeldelse av Oscar-nominerte «Marriage Story».

Blant de 11 andre som har klart samme dobbeltnominasjon er Sigourney Weaver, som i 1989 var nominert for hovedrollen i» Gorillas in the Mist» og for birollen i «Working Girl», og Al Pacino som i 1993 var dobbeltaktuell kandidat for «Scent of a Woman» og «Glengarry Glen Ross».

Foto:Wilson Webb | Netflix
Stillbilde fra filmen «Marriage Story».

Året etter tro Emma Thompson til med dobbeltnominasjon for «The Remains of the Day» og «The Name of the Rose». De to nyeste er Jamie Foxx i 2005 i henholdsvis «Ray» og «Collateral», samt Cate Blanchett – som i 2008 hadde både hovedrollen i «Elizabeth: The Golden Age» og «I’m Not There».

Ifølge BBC har ingen noensinne vunnet i begge kategorier samtidig.

Fikk du med deg denne?

(©NTB)