Jeremy Irons blir årets jurypresident under filmfestivalen i Berlin

Skuespiller Jeremy Irons fotografert i 2013.
Skuespilleren Jeremy Irons (71) har takket ja til å være president for den internasjonale juryen under årets filmfestival i Berlin.

Irons sier at han påtar seg oppgaven under festivalen, som pågår fra 20. februar til 1. mars, med stor glede og ikke en ubetydelig følelse av ære.

– Jeg har lenge beundret festivalen og har alltid hatt glede av å delta der. Å være i Berlin under festivalen er en godbit som ikke bare vil minne meg på hvilken flott by det er, men også få meg til å se årets filmutvalg etterfulgt av en diskusjon om dem med mine jurymedlemmer, sier 71-åringen om utnevnelsen.

LES OGSÅ: Seriesuksessen fornyet for en fjerde sesong.

Jeremy Irons har spilt i over 90 TV- og filmproduksjoner og har arbeidet med regissører som David Lynch («Inland Empire», 2006), Ridley Scott («Kingdom of Heaven», 2005), Volker Schlöndorff («Swann in Love», 1984), Louis Malle («Damage», 1992) og Bernardo Bertolucci («Stealing Beauty», 1996).

I 2011 gjestet han Berlinale for første gang da han spilte hovedrollen i en av produksjonene i hovedkonkurransen, «Margin Call» i regi av J.C. Chandor. Han var tilbake i 2013 da han spilte i Bille Augusts «Night Train to Lisbon», som Berlinale viste utenfor konkurranse.

Irons slo for alvor igjennom i 1981 i TV-serien «Brideshead Revisited» og i filmen «The French Lieutenant’s Woman» fra samme år, der han spilte hovedrollen sammen med Meryl Streep.

For sin rolle som Claus von Bülow i «Reversal of Fortune» mottok han både Golden Globe og Oscar for beste mannlige skuespiller i 1991. I 2006 fikk han en Golden Globe for beste mannlige skuespiller i TV-serien «Elizabeth I». Han ble også tildelt en Honour César Award i 2002.

LES OGSÅ: Færre så norsk film på kino i 2019.

Jeremy Irons kan for tiden ses i HBO-serien «Watchmen» der han spiller Adrian Veidt.

Fikk du med deg denne?

(©NTB)