Intervju

5 KJAPPE: Goofy Geese

Vi tok en prat med indie-popperne <3

 Hvordan var det å spille på Havstrøm festivalen nylig? Noen kule beretninger?

⁃ Det var virkelig kjekt å spille på Havstrøm, selvom vi møtte på noen hinderer på veien! Blant annet ble Kaja matforgiftet av en kyllingkebab kvelden før, som heldigvis endte godt. I tillegg til at Rhodesen vi lånte ikke fungerte, endte ikke like godt og Mats måtte spille på Nordstage/Nørdstage. Vi var veldig heldige som fikk spille på hovedscena, som hadde en helt hinsides stor discokule i taket. En annen beretning som er verdt å nevne er at halvparten av bandmedlemmene har mødre som heter Kristin, og disse tre Kristin-ene fikk vi samlet under samme tak på Salt lørdag 16. mars 2024. Skriv den i historieboka du.


 

 Hva er «the secret» sauce i goofy geese?

 

⁃ «The secret sauce» i Goofy Geese er vår gode kjemi. Det at vi er gode venner, og chosen family, resulterer i et godt og problemfritt samarbeid som vi tror vises i musikken vår. Også Mats sitt hår selvfølgelig. Hvis Goofy Geese faktisk hadde vært en saus derimot, så tipper vi at vi hadde vært en slags bretagnesaus - sjukt populær, fløyelsmyk, mild, rødoransje, ganske norsk men akkurat passe eksotisk. Eller en god hvitløksdressing kanskje? 

 


For de som ikke vet: Hvem er Goofy Geese, og hvordan vil dere definere musikken dere lager?

 

⁃ Goofy Geese er et band som ble startet av Mats Jøger, som ble til Mats Jøger og Kaja Malena, som ble til et band på 6 stykk, av og til 7 om vi føler oss ekstra goofy. Vi holder til i Bergen og består av 66,67% musikkterapistudenter, pluss en jazzstudent og en sosiologistudent. Vi lager musikk som gjenspeiler det vi liker å høre på, som ofte er behagelig og noe bedagelig musikk. Musikken vår er moderne, men har noe ved seg som virker kjent og kjært. Noe er lekent og friskt, mens noe er døsig og seigt. PS: det kommer et par valiumsanger på plata, om det er lov til å si. 

 

Hver gang jeg hører musikken deres så savner jeg sommer og sol.. Er dere ute etter å torturere det norske folk med sommersavn?

 


⁃ Ja, det er akkurat det vi er ute etter å gjøre. Neida. Vi syns det er litt morsomt at musikken vår forbindes så veldig med sol og sommer. Vi kan forstå det, ettersom at vi er glade i og inspirerte av bossa nova blant annet, men vi håper at noen av våre kommende låter kan gi andre assosiasjoner da vi selv ikke opplever musikken vår som utelukkende sommermusikk. Bare vent til vi er etablerte nok til å lage juleplate. 

 

Hva er målet videre for 2024? Og hva er målet for 2036?

 

⁃ Hovedmålet for 2024 er først og fremst å slippe debutskiven vår! Vi har også veldig lyst til å ha Goofy-debut på noen konsertscener i andre byer enn Bergen og Oslo. I følge Spotify har vi størst publikum i Los Angeles, så kanskje vi må få kommet oss en tur dit. Da må vi i så fall innom Echo Park som har frittgående kanadagjess, som visstnok var en super kontroversiell sak i LA september 2023. Thea og Veslemøy i managementet vårt har store drømmer om at vi skal få syncdeal med «Love is blind» (verdens eneste Netflix-datingshow).

 


I sesong fire var det to som het Zack og Bliss som fant kjærligheten, og tilfeldigvis har vi en sang som heter Sensational Bliss. Thea gjorde Zack obs på dette ved å sende han en dm på instagram og fikk svaret: «Thank you for sharing this song! I really love it. Can’t wait to share it with Bliss!!». Innen 2036 har forhåpentligvis Kaja også fått barn. Vi skal oppfostre et barneorkester som kan være med å spille på konsertene våre, og har allerede planlagt at Mats sin førstefødte skal spille perkusjon. Kaja drømmer selv om å lære seg å spille tverrfløyte, så kanskje hun kan leve ut drømmen sin gjennom sitt avkom:-)
ANNONCE