Georgia følger opp debutalbumet:

Et grenseløst sterkt album som har gjennomslagskraft til å bli lydsporet til hele 2020

Produsent og multiinstrumentalist Georgia.

«We are wicked young fools, so behave now / back in the arms of somebody who saved us / we are wicked and bold / we are wicked and bold».

Georgia
Seeking Thrills
Album | 10.01.2020
Domino

Allerede på åpningslåta «Started Out» lykkes Georgia med å definere hele albumet gjennom de ovenstående få setningene. Albumet er til de syndige og de merkelige, som nå endelig blir omfavnet av en artist som forstår det å sette ord på livet i en verdensmetropol. «Seeking Thrills» er britiske Georgias andre fullengder, og selv om vi skriver 2020 er det uten tvil lyden av et dansegulv under Londons travle gater i 1989 vi hører.

LES OGSÅ: Øya med stort navn på plakaten.

Albumet åpner vanvittig sterkt med slubrende basslinjer og elektroniske klapp på «Started Out» og fortsetter over i «About Work the Dancefloor», som fint følger i samme spor. Låta tar tak i en synthlyd som ikke er hørt like vellykket siden Robyn gjorde det på et av forrige tiårs absolutt største anthems, «Dancing On My Own». Den ligger et par lag under vokalen og er nesten plassert som en hånd som holder lytteren oppe når dansegulvet under gir etter i euforien.

En eufori man tydelig føler når albumets tredje spor, «Never Let You Go», gjør sin entré.

Trekker trådene til sine egne røtter

På «Mellow», hvor DJ-en Shygirl er inne, trekker Georgia trådene til sine egne røtter. Det var nettopp navn som Missy Elliot og M.I.A. som briten i sin tid ble sammenlignet med. Og låten fungerer da også. Bare ikke like bra som når Georgia tar oss med ut på dansegulvet. Samtidig viser den at den unge artisten har talent for mer enn kun én sjanger, og derfor kan være til stede på flere arenaer.

Man legger dog merke til at «Mellow» og «Feel It» er to låter med flere år på baken. De ble utgitt som singler i henholdsvis 2018 og 2015 før de fikk plass på «Seeking Thrills». Spesielt «Feel It» føles som et nostalgisk tilbakeblikk og en hyllest til M.I.A. og hennes sterkeste 00-tallslåter.

«Seeking Thrills» er et grenseløst sterkt album fra Georgias hånd og en verdig oppfølger som har vært fire års ventetid verdt. Den unge briten bryter med bokstankegang og ensrettede sjangre.

Det er dessverre også dette som gjør at «Seeking Thrills» ikke når helt til topps. Albumet starter vanvittig sterkt, men jo lengre ut vi kommer jo mer falmer energien. For til sist å ende som et halvhjertet forsøk på å blande hiphop og elektronisk dance på «The Thrill».

Velprodusert, intelligent og ungdommelig

Heldigvis avsluttes albumet med en alternativ versjon av «Never Let You Go». Her binder Georgia den endelige dansbare sløyfen på et velprodusert, intelligent og ungdommelig album, og vi blir minnet på hvor fantastisk det føltes sist gang dansegulvets spenning nådde helt inn i hjerteroten.

LES OGSÅ: Liam Gallagher med sjokkbeskjed på Twitter.

Georgia er tilgitt når albumets beste låter er så gode at de har gjennomslagskraft til å bli lydsporet til hele 2020.

Så er det bare å glede seg til konserten hennes i Oslo neste måned.