Ny perle fra Darling West:

En nytelse for lytteren

De er Darling West: Tor Egil Kreken og Mari Sandvær Kreken har slått seg opp med americanamusikk - og jobbet mot USA. I mars venter en stor norgesturné, i kjølvannet av fjerdealbumet «We'll Never Know Unless We Try»

Darling West har laget et utrolig sterkt album. Det er rett og slett en nytelse for lytteren å innta det igjen og igjen. Bedre kan det nesten ikke bli.

Darling West
«We'll Never Know Unless We Try»
Album | 07.02.2020
Jansen Records

De siste årene har den norske americana-scenen vokst kraftig. Den har kommet seg ut av skyggen og leverer stadig på øverste hylle. Vi har sett artister som Malin Pettersen, The Northern Belle og Torgeir Waldemar komme med knallutgivelser det siste året.

Et av bandene som har gjort det best er Darling West. De har tidligere gitt ut tre album som alle har satt spor etter seg. Og nå er de her med sitt nyeste album, We’ll Never Know Unless We Try.

Klar for et større publikum

Darling West er Mari Sandvær Kreken og Tor Egil Krekens musikalske alter-ego. En duo som har jobbet hardt og lenge for å perfeksjonere sitt musikalske uttrykk. Mye tid er brukt i statene de siste årene, og det har absolutt gitt resultater. De har fått oppmerksomhet i sjangerens hjemland, og musikalsk låter det absolutt på høyde med det som kommer derfra. Materialet og fremføringen er så imponerende at de like gjerne kunne kommet fra Nashville eller der omkring.

Når de nå altså er ute med sitt fjerde album, er det ingen grunn til at de ikke skal nå ut til et enda større publikum.

LES OGSÅ: Intervju med Darling West.

Albumets ti låter har det meste å tilby: Fra det helt rolige, nesten sørgmodige, til det mer positive og harmoniske. Det er poplåter som passer perfekt en varm vårdag, og det bys på slepende, såre ballader som setter spor. Tidvis trigges tårekanalene. Her finner man herlige akustiske perler med nydelige harmonier som ikke vil slippe taket.

Musikalsk kunst for alle

Med en rekke ulike instrumenter som mellotron, munnspill, mandolin, banjo og gitar får låtene et musikalsk uttrykk som føles helt riktig. Det skal låte slik Darling West låter. Det funker så til de grader at man bare er nødt til å like det. Ikke bli skremt av sjangeren, dette er musikalsk kunst som alle bør unne seg.

 

Darling West har vokst fra utgivelse til utgivelse, og det er vanskelig å si hvor langt dette kan gå. Årets album trumfer det meste av det som kommer ut, også fra statene. Man tenker fort Gillian Welch og Alison Krauss når man hører Mari Krekens vokal. Med en stemme som kan ta pusten fra de fleste smyger låtene seg inn. Når hun i tillegg legger på en liten vibrato på stemmen, blir det rett og slett magisk.

Fra vestkysten til sørstatene

Åpningssporene Hey There, Make It Last og Can’t Help It viser bandets poppete side. Her lukter det vestkystpop lang vei. Det setter stemningen og gjør at man vil ha mer. Før de tar det ned i The River og Home. Det er de rolige sporene som setter dypest spor.

The Calling trenger seg dypt inn i ryggmargen og man føler nesten en trang til å legge seg nedpå. Det er rett og slett magi. Selvsagt får man en dose ekte Nashville her også. True Friends lukter av støv og lunken øl. Låten er skrevet sammen med en av Nashvilles beste, Aaron Lee Tasjan. God stemning fra første strofe. Spillegleden skinner gjennom.

Albumet avsluttes med en av de flotteste låtene jeg har hørt på mange år. When Mountains Fall er en sår, trist sang om å miste noen og hvordan det føles å stå igjen. Hør godt etter på teksten.  Får du ikke føling i øyekroken av denne, tør jeg påstå at du er følelsesløs. Det gjøres så enkelt med vokal, munnspill og rolig klimpring på banjoen. Sjelden har man hørt det så nakent og ekte.

We’ll Never Know Unless We Try er rett og slett et meget sterkt og fortryllende album.