Nytt album fra The 1975 anmeldt:

Pretensiøst rot

The 1975 fotografert i Danmark for noen år siden.

The 1975 følger opp 2016-albumet I Like It When You Sleep, For You Are So Beautiful Yet So Unaware Of It med A Brief Inquiry Into Online Relationships. Men Matty Healy & co ender altfor ofte opp med å rote det til for seg selv.

The 1975
A Brief Inquiry Into Online Relationships
Album | 30.11.2018
Dirty Hits

Siden bandets forrige utspill har The 1975-frontmann Matthew «Matty» Healy kjempet mot rusmisbruk, som nå skal være et tilbakelagt kapittel, men som har gitt bandets altoverskyggende hovedperson et nytt perspektiv på musikken og stjernelivet.

Tematikken fanger man på Give Yourself A Try, muligens bandets mest fengende singel siden Sex og Chocolate, hvor elektrisk trommebeat og et insisterende riff er drivkraften, mens Healy snakkesynger og viser at bandet kjører videre i det 80-tallsinspirerte sporet.

LES OGSÅ: The Smashing Pumpkins til Norge.

Dessverre komme dette tredje albumet ganske raskt ut av kurs. Healys stemme er konstant kamuflert av vibrato og autotune, noe som virker helt malplassert. Han kan jo faktisk synge, og det eneste det tilføyer låter som TOOTIMETOOTIMETOOOTIME og I Like America… er en intetsigende og tidstypisk klang.

Best er de to balladene Be My Mistake og Inside Your Mind. Den første helt akustisk og den andre et bombastisk spor av sorten hvor strykere og elektrisk gitar sammen går opp i en høyere enhet.

Videre går det litt over stokk og stein for albumet. Sincerity Is Scary høres i starten ut som et jazzorkester som faller ned en trapp og mens staccato-trommene kjører, tilføyes et gospelkor også miksen. The Man Who Married A Robot/Love Theme er tre og et halvt minutt med lommefilosofisk fortelling om en mann som gifter seg på nettet. Ren spoken word med litt piano i bunn.

Senere følger Mine, en Michael Bublé-lignende jazzcroon og nok et WTF-øyeblikk på en plate som stritter mer enn et pinnsvin i frostvær.

LES OGSÅ: Kronikk om P3 Gull: «Spill for galleriet».

Kanskje er den røde tråden noe med narkotika og noe med forholdet mellom mennesker i den morderne tidsalder. Dét kunne man sannsynligvis laget et skarpt album om. Det er A Brief Inquiry Into Online Relationships dessverre ikke.

Det er heller noe pretensiøst rot – med altfor mye ego og altfor få gode låter.