The 1975 på Piknik i Parken:

Britene phonet det inn og reddet seg inn på ren sjarm

Britiske The 1975 på scenen under Oslo-festivalen Piknik i Parken.

Matt Healy og co. gjorde jobben og sjarmerte flere hjerter, men musikken grep aldri ordentlig tak

The 1975
Petrus, Piknik i Parken
Konsert | 14.06.2019

Matt Healy og resten av The 1975 fra Manchester er litt pop, litt indie og litt elektropop. Med Chocolate som deres enorme gjennombruddslåt og tre kritikerroste album i ryggen.

Deres sjarmerende siste album; A Brief Inquiry Into Online Relationships fra i år viste at de ikke var redd for å switche det hele opp. How To Draw / Petrichor er en soleklar favoritt og det var med litt forventinger jeg dro for å se hva pop-britene skulle diske opp.

LES OGSÅ: Anmeldelse av The Streets på Piknik i Parken.

Området rundt scenen hadde fylt seg opp raskt og de første radene var stappet av de mest lojale av fans. Den vimsete Matt Healy kommer spankulerende ut på scenen med all den guttaktige sjarmen han kan oppdrive som en moderne rockestjerne med selvinnsikt – hans egne ord.

Til en del skuffelse så er det kun et halvveis investert band som står på scenen og formidlingen når ikke særlig lenger en til de første radene.

De mer populære kuttene fra deres siste skive er tidlig ute i settet. Give Yourself a Try og TOOTIMETOOTIMETOOTIME er tung på autotune, noe som for så vidt kler stemmen til Matt Healy godt. Lyden er bare litt lav og selv om jeg står godt plassert foran lydteltet så bærer ikke vokalen så langt.

Men Healy er en ekte showman og kompenserer for den litt skuffende musikaliteten med plenty av sjarm og anekdoter mellom låtene. I midten av showet så er det overvekt av rolige låter og «ballader», her går piffen litt ut av publikum virker det som. Småpraten starter opp og mange går for å stille seg opp før The Streets skal på hovedscenen.

For det er veldig lange pauser mellom hver låt. Noen med mye stillhet og noen hvor Matt Healy forteller hvor innsiktsfull og anti-rockestjerne han er. Mellom dette og pappadansingen så sjarmerer han et hylekor foran, men ikke så mange andre tror jeg. Han rister på hoftene, drikker rødvin og røyker en sigarett og mot slutten av settet så har all vimsingen gjort han så sliten at når hiten Chocolate spilles er det så vidt vi hører han.

LES OGSÅ: Aurora samarbeider med britisk stjerneduo.

Det var vanskelig å ikke føle at The 1975 ikke var på jobb denne kvelden og illusjonen av skikkelig god stemning var ikke så solid. De to siste låtene byr på engasjement! Og her er The 1975 faktiske rockestjerner, det er bare synd at dette ikke varte gjennom hele showet.