Miss Tati: P3-teltet, by:Larm

Miss Tati, P3-teltet, by:Larm

Miss Tati: P3-teltet, by:Larm

Anmeldt av Jonas Irmer | GAFFA

– People say I'm that soul cat. Have a tendency to slip into HipHop, Jazz and Funk as well, U tell me, er hvordan Miss Tati selv beskriver sitt eget lydbilde.

Hun velger å gi by:Larm-publikummet en leksjon i alle tre sjangere og briljerer på scenen fra start til slutt.

Etter nylig å ha mottatt forbildeprisen, var det bergensjenta sin tur å vise hvorfor hun har gjort seg fortjent til den. Og hun beviser det fra første låt. Det er en helt annen energi å spore enn under urørtfinalen, som kanskje ikke gikk helt som planlagt. Da overgikk vokalen resten av bandet, og det ikke på en positiv måte.

I kveld lyder det hele mer balansert og bandet skinner mer enn godt nok side om side med den dansende vokalisten. Etter to endte låter, girer seksmannsbandet det hele opp enda et hakk. Tropiske trommer blir møtt av alt fra synging, snakking og rapping på en og samme låt. Miss Tati er kanskje den jenta som behersker amerikansk-inspirert rap best, utenom den nå litt tilbaketrukne Stella Mwangi. Og det er ikke annet enn positiv energi og gode vibber å se rundt i teltet.

Artisten er rett og slett den fødte entertainer, og kan sies å være veldig inspirert av Janelle Monáe. Men det gjør overhodet ingenting, for Miss Tati gjør greia si fullt ut. Hennes nyeste singel Shakedown spilles, og det er låta hvor de sterke versene står sentralt og refrenget får enhver til å vrikke litt ekstra på hoftene. Litt laber danserespons, men henda i været fra publikum lykkes hun med.

Siste nummer forlenges med en dance-off mellom Tati og det ene bandmedlemmet. Jubelen er i taket samtidig, som Tati og resten av gjengen på scenen ser ut til å kose seg i hjel. Seansen avsluttes med nok et fullverdig dansenummer. Før hun går av scenen sier hun følgende: "Miss Tati and The Recipe". Det bør gjøres om til: Miss Tati IS the recipe.

Hun er i alle fall oppskriften til suksess på by:Larm, for det er ikke mange som gjør dette etter henne.


Nyheter, artikler og anmeldelser fra GAFFA