Samsaya: Samsaya EP

Samsaya
Samsaya EP

Samsaya: Samsaya EP

GAFFA

CD / Sony Music
Utgivelse 15.07.2014
Anmeldt av
Katrine Angelica Østlyng

Samsayas selvtitulerte EP er endelig her! Nesten ett år har gått siden hun hadde releaseparty på Indigo. Og kanskje var ikke høsten riktig tid, men nå er sommeren her og sommernettene er lange. Alt man behøver er Samsaya og låter som Bombay Calling for å slå ut håret og danse seg selv inn i de sene morgentimer. Noe også amerikanerne gjorde tidligere i år på SXSW i Austin, Texas. Der ble hun regelrett hyllet for sin fusion av pop, funky hip-hop og bollywood-ska.

Viktigst er det nok kanskje for Samsaya at denne utgivelsen samtidig slippes i USA, med en påfølgende turné over dammen. Rolling Stone Magazine trakk henne frem som en av 10 artister å følge med på i tiden som kommer. Og etter å har hørt gjennom denne 4-spors hitparaden av en EP, er det liten tvil om at Samsaya kan komme relativt høyt opp på listene denne gangen.

Tankene går lett til canadiske Nelly Furtado på låtene Jaywalking og Good With The Bad. Mens åpningssporet Bombay Calling er ei reinspikka poplåt som kunne glidd ubemerket inn på den forrige fullengderen til M.I.A. eller debuten til Santigold.


Nyheter, artikler og anmeldelser fra GAFFA