O. Martin: Silence Fiction

O. Martin
Silence Fiction

O. Martin: Silence Fiction

GAFFA

CD / Selvutgitt
Utgivelse 27.01.2014
Anmeldt av
Silje Strømmen

Navnet Odd Martin Skålnes er langt fra et ukjent i albumsammenheng, og etter flere utgivelser med The Alexandria Quartet er det et kjærkomment gjenhør når han nå slipper solodebuten Silence Fiction under artistnavnet O. Martin. 

I soloformat er lydbildet strippet ned og fokuserer utelukkende på Skålnes stemme. Det kler haugesunderen usedvanelig godt, og man kan fort trekke linjer til noen av Norges beste singer/songwriters som Thomas Dybdahl og Jonas Alaska. Det er også åpenlyst at Skålnes har hentet mye inspirasjon fra førstnevnte, særlig på låten In Hindsight. 

Lettbent gitarpop med mørke undertoner og såre refreng er stikkordet for hele platen. Den  åpner elegant med West of Sadness, som sammen med Dreamers og In Hindsight gjør Silence Fiction til en sterkt solo-debut. Skålnes har en spennende, egenartet vokal som sammen med de mange bittersøte historiene man finner i låtskrivingen passer perfekt til mørke vinterdager. Dette er en plate for de dagene da du egentlig ikke vil gjøre noe annet enn å sitte i stillhet og nyte hverdagsøyeblikkene. 


Nyheter, artikler og anmeldelser fra GAFFA