En stor entertainer - med underveldende låtmateriale

Janove, Elvescenen, Pstereo

En stor entertainer - med underveldende låtmateriale

Anmeldt av Birgitte Garberg Bjerke | GAFFA

Janove Ottesen har vel aldri vært kjent for å være en særlig beskjeden type. Det fikk vi heller ikke inntrykk av på Pstereo-festivalen i dag.

Allerede fra den første låta Aldri La De Tru De Er Bedre Enn Deg både danses og vrikkes det på hoftene til den store Elvis-medaljen på scenen.

Bandet Janove har med seg er i kveld kledd i svart og hvitt. Tidlig i konserten blir musikerne introdusert, og som hovedpersonen selv sier: «Det eneste som er bedre enn én svenske er to svensker».

LES OGSÅ: GAFFAs Pstereo-anbefalinger.

Med seg på scenen har han blant annet Micke Lohse på keys og Mattias Hellberg på gitar, to svensker som blir tildelt oppmerksomhet i løpet av konserten på Pstereo.

Danser til grooven

Under Trixing & Fixing danser festivaldeltakerne til grooven, og når Verden Går Til Helvete, Tralala spilles er Janove virkelig i sitt ess. Omtrent midtveis konstaterer han at konserten hittil har appellert mest til hoftevrikking, men at det er på tide med noen sanger for hjertet. Dermed drar de i gang balladen Mine Siste Berømte Ord.

Dette blir litt langdrygt.

Vi får presentert en rolig, teatralsk intro til Me Vokser Aldri Opp hvor Janove setter seg ned på scenen med gitaristen Mattias Hellberg og snakkesynger en historie om vennskapet deres før det Walking On Sunshine-lignende gitarkompet trår til i fullt tempo.

Anmeldelsen fortsetter under videoen.

Det er tydelig at Janove vet hva han liker og hvor han vil i det musikalske landskapet.

Publikumsvennlig

Han er en historieforteller med sans for pompøse poprocklåter på norsk. Som scenekunstner er han erfaren og svært komfortabel i rollen. Janove snurrer rundt med mikrofonen og setter mikrofonstativet på hodet når han vil at publikumet skal nynne.

Et rødvinsglass får være med på scenen og den publikumsvennlige artisten er aktivt i dialog med tilskuerne.

LES OGSÅ: Øyafestivalen forlenger leieavtale.

Det er mye mulig at noen av låtene appellerer til hoftene og hjertet, men om musikken appellerer til så mange andre enn trofaste Kaizers-fans med en dash godvilje er heller tvilsomt. Janove er i alle fall en stor entertainer og leverer en god konsert med et solid band, om enn noe ensformig.


Nyheter, artikler og anmeldelser fra GAFFA