Nyhet

GAFFA ANBEFALER: SLØTFACE PREACHER OM Å FØLE PÅ EN UTLØPSDATO I MUSIKKBRANSJEN

30års-krise og påfølgende frykt for å miste relevanse har aldri hørtes bedre ut.

Etter imponerende tolv år som frontkvinne i Sløtface markerer Haley Shea 30-årsdagen sin med slipp av singelen "Tired Old Dog". Låta reflekterer over å føle seg gammel i en litt aldersdiskriminerende bransje, og om hvordan til og med en veldig spennende jobb kan bli hverdagslig når det er jobben din. 

En måned etter utgivelsen av låta "Final Gørl" er Shea nå klar for avdukingen av enda mer ny musikk. Hvor forrige singel tok utgangspunkt i skrekkfilmenes trope om 'the final girl', viderefører Sløtface det filmatiske universet på "Tired Old Dog":

"Låta er skrevet fra den stereotypiske, tøffe 'detektiv/actionhelts' perspektiv i film som nærmer seg pensjonsalderen, men som alltid blir spurt om å gjøre "one last job" før han eller hun takker for seg. På denne låta lar jeg latskapen ta over og takker pent nei til tilbudet."


Låta ble skrevet sammen med produsent Preben Sælid Hansen i studioet hans i Oslo, hvor det ble hentet inspirasjon fra The Strokes og indie-rock-refreng fra slutten av 2000-tallet. I tillegg til de filmatiske referansene i låta er den også en kommentar til Shea sin egen posisjon i musikkbransjen:

"Noen ganger kan jeg føle meg som en 'tired old dog' i musikkbransjen etter å ha hatt dette bandet i tolv år. Låta slippes på min 30 års bursdag, som jeg egentlig ikke er noe redd for, men akkurat denne bursdagen og overgangen til 30-årene kan føles litt bittersøtt som musiker og artist, siden jeg opplever musikkbransjen som en ganske aldersdiskriminerende industri."


ANNONCE